Χειροποίητο Κόσμημα – Μερικά Πράγματα Που Ίσως Δεν Γνωρίζατε

Άρθρα / Από Kosmimax

Τα χειροποίητα κοσμήματα υπήρξαν για δεκαετίες το πιο πολυαναζητημένο είδος κοσμημάτων. Ο κόσμος τα αναζητούσε με «μανία» τόσο σε τοπικά καταστήματα όσο και μέσω διαδικτύου. Ευτυχώς στη σήμερον ημέρα η αναζήτηση για ένα χειροποίητο κόσμημα είναι αρκετά πιο εύκολη, αφού αρκετά καταστήματα και ανεξάρτητοι πωλητές διαθέτουν τα προϊόντα τους προς πώληση.

Ποιοι Οι Λόγοι Να Επιλέξεις Κανείς Ένα Χειροποίητο Κόσμημα;

Φυσικά η απάντηση είναι πολύ εύκολη, αφού κάθε χειροποίητο κομμάτι έχει φτιαχτεί με ιδιαίτερη αγάπη και  έμπνευση. Κάθε κομμάτι κρύβει την δική του ιστορία. Αυτός είναι και ο λόγος που η επένδυση στα χειροποίητα κοσμήματα αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές που έχετε να κάνετε.

Αν και αρκετός κόσμος τα θεωρεί «ακριβά» η αλήθεια είναι πως δεν καταλαβαίνουν την πραγματική αξία ενός χειροποίητου κοσμήματος έναντι αυτών που κατασκευάζονται μαζικά στα εργοστάσια. Σήμερα, συγκεντρώσαμε μια λίστα με τα κυριότερα χαρακτηριστικά των χειροποίητων κοσμημάτων και γιατί αποτελούν έναν πόλο έλξης τόσο προς το γυναικείο όσο και το ανδρικό κοινό. Πάμε να τους δούμε αναλυτικά.

  1. Αγοράζοντας Χειροποίητα Κοσμήματα Υποστηρίζετε Πραγματικούς Ανθρώπους

Είναι δύσκολο να γνωρίζετε ακριβώς πού πηγαίνουν τα χρήματά σας όταν αγοράζετε από μια μεγάλη εταιρία. Επιπροσθέτως, το μεγαλύτερο μέρος του ποσού καταβάλλεται για την επωνυμία ενός προϊόντος, παρά για το ίδιο το κόσμημα. Η επένδυση σε χειροποίητο κόσμημα σημαίνει ότι έχετε μια απευθείας σύνδεση με τον δημιουργό. Είτε τα γνωρίζετε αυτοπροσώπως είτε αισθάνεστε ότι τα γνωρίζετε αφού μάθετε τη μοναδική ιστορία τους, μπορείτε να θυμηθείτε ότι η αγορά σας υποστηρίζει ένα πραγματικό πρόσωπο. Αυτά τα χρήματα χρησιμοποιούνται για να αγοράσουν ρούχα, φαγητό και διακοπές για κάποιον που είχε την έμπνευση να κατασκευάσει το κόσμημα που σας άρεσε.

Αυτό είναι και ο λόγος που το Kosmimax βρίσκεται δίπλα στους δημιουργούς χειροποίητων κοσμημάτων. Προμηθευόμαστε όλα μας τα χειροποίητα κοσμήματα από ανεξάρτητους δημιουργούς, προκειμένου να τους παρέχουμε την δυνατότητα να μοιραστούν τα έργα τους σε ένα ευρύ κοινό και ταυτόχρονα να βγάλουν κέρδος.

  1. Μια Ιστορία Πίσω Από Κάθε Χειροποίητο Κόσμημα

Όταν φοράτε ένα χειροποίητο κόσμημα, είστε μέρος της ιστορίας που ο δημιουργός λέει μέσω της δουλειάς τους. Κάθε καλλιτέχνης έχει έναν λόγο για το σχεδιασμό των κοσμημάτων του. Τα σχέδιά τους στέλνουν ένα μήνυμα, άλλοτε πιο φανερό και άλλοτε όχι. Αγοράζοντας ένα χειροποίητο κόσμημα σας δίνεται η δυνατότητα να ανακαλύψετε το μυστήριο πίσω από την κατασκευή του και το νόημα που θέλει να περάσει ο δημιουργός του.

  1. Δεν Εμπλέκονται Μηχανήματα Μαζικής Παραγωγής

Εξ ορισμού, τα χειροποίητα κοσμήματα έχουν κατασκευαστεί αποκλειστικά στο χέρι, ή με την χρήση απλών μηχανημάτων επεξεργασίας. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε κομμάτι έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό. Μάλιστα, είναι πιο σπάνιο θα λέγαμε να βρείτε ελάττωμα σε ένα χειροποίητο κόσμημα από ότι σε ένα εργοστασιακό. Επιπρόσθετα, ο χρόνος που απαιτείτε για να κατασκευαστεί ένα κόσμημα στο χέρι είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερος από ότι με ένα μηχάνημα μαζικής παραγωγής. Κατά συνέπεια ο κόπος και ο χρόνος που έχει καταβάλει ο δημιουργός θα πρέπει να εκτιμηθεί και αναλόγως.

  1. Αποκλειστικότητα Και Μοναδικότητα

Οι μηχανές μπορούν να συνεχίσουν την παραγωγή κοσμημάτων ακόμα και όταν ο σχεδιαστής αποχωρήσει. Στο χειροποίητο κόσμημα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι κατασκευαστές και οι τεχνίτες μπορούν να δημιουργήσουν μόνο ένα συγκεκριμένο αριθμό τεμαχίων στην καριέρα τους ως σχεδιαστές χειροποίητων κοσμημάτων. Η κατοχή ενός κομματιού σημαίνει ότι πιθανότατα έχετε μια περιορισμένη έκδοση που σας δίνει μια αίσθηση αποκλειστικότητας. Θυμηθείτε, ανά πάσα στιγμή ο δημιουργός μπορεί να σταματήσει την παραγωγή χειροποίητων κοσμημάτων.

Επιπροσθέτως, κάθε χειροποίητο κομμάτι είναι μοναδικό. Ακόμη και αν ο δημιουργός του προσπαθήσει να αναπαράγει ένα κομμάτι, σαφώς και θα έχει διαφορές. Είναι πρακτικά αδύνατον να κατασκευαστούν δύο χειροποίητα κοσμήματα εξ ολοκλήρου ίδια. Σίγουρα στον συγκεκριμένο χώρο αρκετοί δημιουργεί «αντιγράφουν» τη δουλειά κάποιου άλλου. Αλλά ακόμη και έτσι τα προϊόντα τους δεν μπορούν να είναι πανομοιότυπα.

  1. Χειροποίητο Κόσμημα Με Υψηλής Ποιότητας Υλικά

Σίγουρα εάν φτιάχνατε και εσείς ένα κόσμημα δεν θα θέλατε μέσα σε λίγο καιρό να μαυρίσει ή  γενικά να χαλάσει. Τι θα κάνατε λοιπόν; Μα φυσικά θα χρησιμοποιούσατε όσο το δυνατόν καλύτερα υλικά για να εξασφαλίσετε την μεγαλύτερη αντοχή του προϊόντος σας. Αυτό ακριβώς ισχύει. Κάθε δημιουργός προσπαθεί να χρησιμοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα υλικά στις δημιουργίες του, προκειμένου να εξασφαλίσει την μεγαλύτερη αντοχή τους με το πέρασμα του χρόνου. Έτσι θα βρείτε αρκετά κοσμήματα από ατσάλι, επάργυρα κοσμήματα και μια πληθώρα υλικών υψηλής ποιότητας.

Μάλιστα εάν ρωτήσετε τον κατασκευαστή θα γνωρίζει ακριβώς τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν σε ένα κόσμημά του. Αντιθέτως, στα κοσμήματα μαζικής παραγωγής δεν μπορείτε να γνωρίζετε ακριβώς τη υλικά έχουν χρησιμοποιηθεί. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο αρκετές εταιρείες να προσθέτουν νικέλιο προκειμένου να εξασφαλίσουν καλύτερη εμφάνιση στα προϊόντα τους. Αυτό όμως θα μπορούσε να δημιουργήσει ανεπιθύμητες αλλεργίες σε κάποιον που θα το φορούσε.

  1. Τα Χειροποίητα Κοσμήματα Είναι Φτιαγμένα Με Αγάπη

Επιλέγοντας ένα χειροποίητο κόσμημα, κατά πάσα περίπτωση υποστηρίζετε έναν άνθρωπο της τοπικής σας κοινωνίας, ο οποίος με κόπο και ιδιαίτερη αγάπη κατασκεύασε τις δημιουργίες του. Τι πιο ωραίο από το να αγοράζεις ένα προϊόν για το οποίο ξέρεις ότι ένας άνθρωπος έχει κοπιάσει και έχει δώσει το 100% για να μπορέσει να κοσμήσει με τα προϊόντα του διαφορετικές ομάδες ανθρώπων;

Χειροποίητο Κόσμημα – Μια Επιλογή Που Αξίζει

Την επόμενη φορά που θα εξετάσετε την αγορά ενός χειροποίητου κοσμήματος, θυμηθείτε ότι ακόμα κι αν το κομμάτι μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβό από ένα μαζικής παραγωγής, υποστηρίζετε κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σας. Θα πρέπει να αισθάνεστε πραγματικά καλά για την αγορά σας, γνωρίζοντας ότι έχετε ένα ιδιαίτερο κομμάτι στη συλλογή κοσμημάτων σας. Τα χειροποίητα κοσμήματα θα αποτελούν πάντοτε μία από τις καλύτερες επιλογές που έχετε να κάνετε, τόσο για τον εαυτό σας όσο και αν αναζητάτε για δώρο σε κάποιον κοντινό σας άνθρωπο.